donderdag 13 juni 2013

Chocoladepasta

Vandaag een recept voor gezonde chocoladepasta. Het is een afgeleide van een raw-food recept voor chocoladepasta. Alleen deden ze er daar geweekte hazelnoten door. Die stukjes hazelnoot vond ik niks en daardoor was het recept ook maar kort houdbaar. Na een week stond de schimmel erop. Zou je hazelnotenpasta willen maken, dan is dat natuurlijk wel een mogelijkheid om er noten door te doen, of een beetje notenpasta.

Deze chocoladepasta doet me echt aan chocoladepasta denken en is lang houdbaar, buiten de koelkast, zodat het ook smeerbaar is. Geen vaste hoeveelheden, allemaal op gevoel.

Het hoofdbestanddeel is kokosolie. Daar doe je dan een paar eetlepels cacaopoeder bij. Mijn voorkeur gaat uit naar 'raw cacao' omdat dat het gezondste is, maar ook veel duurder, dus vind je dat te duur, dan kun je ook de goedkopere uit de supermarkt nemen. Daarbij voeg je naar eigen smaak agavesiroop toe. Alles in een blender/keukenmachine of met de staafmixer goed door elkaar mixen. Even proeven of er nog wat cacao of agave bij moet en anders in een potje stoppen.
Geniet ervan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten