donderdag 4 juli 2013

Bananenbrood

Ik ben er van overtuigd dat het voor elk mens beter is om minder gluten te eten. Dus vandaag een glutenvrijrecept voor bananenbrood. Ik vind hem zelf zalig :)

Even voor de goede orde: amandelmeel en boekweitmeel zijn van nature glutenvrij. Het amandelmeel en boekweitmeel wat Gezond Eerlijk en Bewust.nl in haar assortiment heeft, heeft niet het glutenvrij logo aangezien ze zijn verwerkt in een fabriek waar ook producten met gluten zijn verwerkt. Er kunnen dus sporen van gluten inzitten!

Ingrediƫnten:
* 3 bananen
* 150 gram amandelmeel
* 100 gram boekweitmeel
* 2 eieren
* snuf zout
* 1 tl appelazijn
* 1 tl bakingsoda
* 2 tl kardemom
* 1 tl kaneel

Je kunt ook de bakingsoda en de appelazijn (deze zit in het recept om de bakingsoda te stimuleren) vervangen door bakpoeder.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een cakeblik in en bestrooi het daarna met een beetje boekweitmeel.
Doe alle ingrediƫnten in een kom en kneed het met je handen kort tot een goed beslag.
Doe het beslag in het cakeblik.
Zet het 35 minuten in de oven.
Laat het brood vervolgens helemaal afkoelen en bewaar het in de koelkast.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen