donderdag 11 juli 2013

Bieten-chocolade muffins

Ja, je leest het goed, bieten-chocolade muffins en ze zijn nog lekker ook :)
Dit recept is goed voor zo'n 8 á 10 muffins.
 
Ingrediënten:
* 150 gram gekookte rode bieten
* 150 gram spelt volkorenmeel
* 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
* 50 gram oerzoet
* 1 theelepel kruidnagelpoeder
* snufje zout
* 4 eetlepels cacao
* 1 ei
* 100 milliliter melk (lactosevrij; dan neem je sojamelk)
* 2 eetlepels honing
* 75 milliliter olie (kokosolie of rijstolie)

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Rasp de gekookte bieten.
Meng het speltmeel, bakpoeder, oerzoet, kruidnagelpoeder, zout en cacao in een kom.
Meng het ei, de melk, honing en olie in een andere kom.
Voeg beetje bij beetje de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten.
Roer de geraspte bieten er door heen.
Doe het beslag in muffinvormpjes en zet ze 25 minuten in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen