dinsdag 9 juli 2013

Kwark met moerbeien

Frisse fruitige kwark met witte moerbeien.

Ingrediƫnten:
• 50 gram witte moerbeien
• 1 banaan
• 300 gram bevroren aardbeien
• 200 gram bevroren bosvruchten
• 25 ml amandel-, soja- of kokosmelk
• 1 geperste sinaasappel
• 1 geperste citroen
• 3 eetlepels kwark
            
Mix een banaan, de bevroren aardbeien en bevroren bosvruchten  samen met de kokos-, soja- of amandelmelk en het geperste sap van de sinaasappel en citroen in de blender. Schenk het geheel in een schaaltje en voeg er vervolgens de 3 eetlepels kwark aan toe.  Bestrooi het daarna met de witte moerbeien.

Deze witte moerbeien zijn heerlijk zacht en honingzoet. Ze worden in China al heel lang medicinaal gebruikt in de traditionele volksgeneeskunde. Ze bevatten veel ijzer, calcium, vitamine C en K.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen