maandag 22 juli 2013

Likeur van abrikoos en moerasspirea

Een hobby van mij is wildplukken; of te wel eten uit de natuur. Het is ongelooflijk hoeveel eetbaars er in de natuur staat. Wettelijk gezien is wildplukken verboden, maar wanneer je dit voor eigen gebruik doet wordt het gedogen.

Gisteren moerasspirea geplukt. Je ziet ze veel aan de waterkant staan en ze geuren alsof je een apotheek binnenloopt. Wel eens een knop van de moerasspirea geproefd, en dat is het best te vergelijken met amandelextract.


Alcohol valt niet onder gezonde voedingsmiddelen. Maar zo af en toe van een glaasje genieten, kan geen kwaad.

Wat heb je nodig:
  • 1 liter brandewijn
  • 40 gram moerasspirea bloemen
  • 10 abrikozen
  • 250 gram honing
Snijd 10 abrikozen in stukjes en doe dit samen met het pluksel van de moerasspirea in een weckpot van minimaal 1,5 liter. Voeg hier de honing en brandewijn bij. Sluit de weckpot af en goed schudden. Zet dit donker en koel weg. Het moet 3 weken blijven staan, wel af en toe schudden.
Daarna filteren en bottelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen