maandag 15 juli 2013

Roomkaas maken

Het is heel erg makkelijk om zelf roomkaas te maken. Goedkoop, gezond (zonder suiker en chemische toevoegingen) en lekker. En je kan zelf de smaak bepalen.

Wat heb je er voor nodig?
* Biologische volle kwark
* Zout en kruiden, welke afhankelijk van de smaak die je wilt
* Kaasdoek, als je die niet hebt, kan het ook prima met een theedoek
* Een pollepel of stok
* Een diepe bak
 
Je leg de kaasdoek in de bak. De kwark schep je in de kaasdoek en knoopt deze vast aan de pollepel.
Dan laat je de kwark een nacht boven de bak hangen om uit te lekken.
De volgende dag haal je de kwark uit de kaasdoek, en kneed er zout en kruiden naar smaak door heen. Dat is alles. Ongeveer een week in de koelkast houdbaar.

Combinatie mogelijkheden:
*peterselie & knoflook
*paprikapoeder & sjalotjes
*honing & tijm
*groene peper & koriander
*chilipeper & mango
*gember & ananas

En misschien weet je zelf ook nog wel een lekkere combinatie.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen