donderdag 26 september 2013

Chocoladecake met pompoen

Vandaag weer een pompoenrecept. Ditmaal een cake. De smaak van deze cake lijkt een beetje op die van ontbijtkoek.

Ingrediƫnten:
  • 500 gram pompoenpuree
  • 180 gram meel (ik heb speltmeel gebruikt, maar kan ook prima met ander meel)
  • 50 gram palmsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel kruidnagel
  • 2 eetlepels cacao
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • beetje zout

Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe het meel in een mengkom, samen met honing, kaneel, kruidnagel, zout, cacao en bakpoeder. Meng de pompoenpuree met de yoghurt en doe dit bij het meel in de mengkom. Ga nu alles goed door elkaar en doe het in een ingevet bakblik. Zet de cake een half uur in de oven. Prik met een naald/sateprikker in de cake. Wanneer deze er schoon uitkomt is de cake gaar. Haal de cake uit de oven en laat het in het bakblik afkoelen.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen