dinsdag 17 september 2013

Crunchy crackers

Puur, gezond en melk en glutenvrij!

Paleo crunchy crackers

Oorspronkelijke recept komt van biolilla.blogspot.nl

Een heel lekker alternatief voor de gewone cracker en brood. Het leuke eraan is dat het elke keer net een beetje anders is afhankelijk van wat voor en hoeveel noten en zaden je gebruikt. Het is dus elke keer een heerlijke verassing!

voorbereiden: 10 min
baktijd: ongeveer 12 min
totale tijd: 22 minuten
porties: voor 2 personen
nodig: kleine keukenmixer, oven met bakblik

Ingrediƫnten:
- 120 g noten en zaden (denk aan cashewnoten, macadamianoten, paranoten, amandelen, walnoten, hazelnoten, lijnzaad, pompoenpitjes, zonnebloempitjes, sesam, maanzaad)
- mespuntje zeezout
- 1 eetlepel olie
- 1 biologisch ei
- kruiden naar smaak, zoals oregano, tijm, kurkuma, paprikapoeder, peper, komijn, koriander, enzovoort.

Bereiden:
Oven voorverwarmen op 180 °C.
Eigenlijk is het heel simpel. Alles in de keukenmachine doen en even goed laten draaien (5 – 10 seconden ). Voor de kleur kun je experimenteren met verschillende kruiden en specerijen zoals paprikapoeder en kurkuma.
Op een bakblik met bakpapier uitsmeren en ongeveer 12 minuten in de oven plaatsen.
Is goed mee te nemen voor de lunch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten