De uitzonderlijke hoge voedingswaarden in deze korrels maken ze zo gezond. Quinoa is rijk aan kwalitatief hoogwaardige eiwitten. De koolhydraten in quinoa worden langzaam afgebroken, wat betekent dat je minder schommelingen in je bloedsuikerspiegel krijgt. Ook levert het langdurige energie. Maar daar houden de positieve eigenschappen van quinoa niet op. Het spul is ook nog eens rijk aan voedingsvezels, vitaminen en mineralen. Vooral vitamine B, E, ijzer en calcium zijn goed vertegenwoordigd. Mensen met een glutenallergie kunnen ook hun hart ophalen, het graan past prima binnen hun dieet.
Nu je weet hoe gezond het is, wil je er ook vast iets mee maken. Het volgende recept eet ik regelmatig.
Ingrediƫnten:
- 400 gram rundergehakt
- 300 gram quinoa
- 600 ml water (in totaal)
- courgette (klein gesneden)
- kastanjechampignons (in plakjes)
- rode paprika (in stukjes gesneden)
- ui (gesnipperd)
- 2 tenen knoflook (fijngesneden)
- 50 gram rozijnen
Spoel de quinoa goed af en laat het enkele uren of een nachtje weken. (Het is mogelijk dat de quinoa gaat kiemen na een nachtje weken). Gooi het weekwater weg. Weeg de quinoa. Nu even rekenen, voeg in totaal 2x zoveel water toe als droge quinoa (voorbeeld: de geweekte quinoa weegt 400 gram, dus heeft het 100 ml water opgenomen. Er is nog 600-100=500 ml water nodig).
Kruid het gehakt met kruiden naar keuze. Bak het gehakt met een klein beetje olie rul in de wok. Voeg alle groente toe en bak ze gaar. Voeg de quinoa toe en laat het ongeveer 10 min pruttelen (het meeste water moet nu weg zijn). Voeg tenslotte de rozijnen toe en schep het goed om
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten