dinsdag 8 oktober 2013

Groentefrites

Vandaag hebben we een rib eye met champignons en daarbij frites van knolselderij en pastinaak gegeten. Mmm... heerlijk. Had gehoopt dat er nog wat frites over zouden zijn, zodat ik die morgen mee kan nemen naar m'n werk met een salade erbij, maar helaas, alles op.

Wat heb je nodig voor de frites:
  • 1 knolselderij
  • 3 pastinaken
  • olie (ik gebruik rijstolie)
  • korianderzaad gemalen
  • komijnzaad gemalen
  • klein beetje zout
De knolselderij en de pastinaken schillen en in ongeveer gelijke frites snijden. Dan 10 minuten koken en daarna uit laten lekken. Ondertussen kun je je marinade maken. Wat olie, met een theelepel gemalen korianderzaad en een theelepel gemalen komijnzaak en een theelepel honing. Dit mix je goed door elkaar. Leg op een bakblik bakpapier. Hier doe je de uitgelekte frites op en daarover heen gaat de marinade. Hussel dit lekker met je handen door elkaar zodat alle frites zijn bedekt met marinade. Dan is het het beste om ze in de oven te grillen voor ongeveer 30 minuten. Halverwege de frites even omdraaien.

Het is ook heerlijk om van zoete aardappel frites te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen