vrijdag 4 oktober 2013

Kokos kipnuggets

Als de kinderen iets echt lekker vinden, dan wordt er gevraagd of het op m'n site staat. Is het antwoord nee, dan moet ik dat toch echt maar doen. En zo dus ook met deze kipnuggets. Dus bij deze.

Wat heb je nodig:
  • 500 gram scharrel of biologische kip dijbeenfilet (is goedkoper dan de kipfilet en veel sappiger)
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 100 gram kokosrasp
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 theelepel kerriepoeder

Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem een bakplaat en leg hier een vel bakpapier op.
Meng de kokosrasp met het zout, de kurkuma en het kerriepoeder in een kom/bord.
Doe in een andere kop de eieren en klop ze los.
Snijd de kip in repen. Rol ze door de kokos, dan door het ei en dan nogmaals door de kokos.
Leg de stukjes kip op de bakplaat en bak in 30 minuten gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen