vrijdag 25 oktober 2013

Lekkere chocolaatjes

Dit recept komt uit het Voedselzandloper kookboek: Lekker Lang Jong. 

15 minuten bereidingstijd
Zowel in te vriezen als in de koelkast een tijdje te bewaren


Ingrediƫnten voor 10 reepjes

100 gram gemengde ongebrande, ongezouten noten
150 gram gedroogde abrikozen
125 gram pure chocolade

Recept

1. Doe de noten in de keukenmachine en hak ze fijn. Snijd de abrikozen in stukjes en voeg hier aan toe. Laat de machine lopen totdat het een plakkerig mengsel is. Leg een stuk bakpapier neer en schep het mengsel hier op. Vorm in een vierkante plakkaat van een centimeter dik. Snijd over de lengte in de helft en over dwars in 5 stukken. Maak ze voorzichtig los van elkaar en het bakpapier.
2. Breek de chocolade in stukjes in een steelpannetje en zet dit op het laagst mogelijke vuur. Roer totdat alle chocolade gesmolten is. Zet  het pannetje op een onderzetter op het aanrecht en leg er een reepje van het notenmengsel in. Draai dit met 2 lepels rond in de chocolade zodat overal een laagje chocolade om zit. Leg het reepje weer op het bakpapier. Herhaal dit met de rest.
3. Laat het chocolade hard worden. Dit gaat sneller in de koelkast of vriezer. Verpak ze in het bakpapier, vershoudfolie of aluminiumfolie, zodat je ze gemakkelijk mee kan nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten