vrijdag 15 november 2013

Banketstaaf

Morgen komt Sinterklaas weer in Nederland. De schappen in de supermarkten liggen al weer maanden vol met pepernoten, banketstaven, marsepein, speculaas, gevuld speculaas. Heerlijk allemaal, maar vol met suiker. Dus dat betekent zelf de keuken in duiken. En dat heb ik gisteren gedaan. Hier mijn variant op de banketstaaf.

Ingrediƫnten:
* 5 gedroogde abrikozen
* 100 gram amandelmeel
* 2 plakjes bladerdeeg

Bereidingswijze:
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Laat de abrikozen wellen in warm water.
Haal 2 plakjes bladerdeeg uit de vriezer om te ontdooien.
Giet het water af en pureer de abrikozen met het amandelmeel.
Plak de 2 plakjes bladerdeeg aan elkaar. Dit doe je door ze een klein stukje over elkaar te leggen en aan te drukken (kan er eventueel nog wat water of ei tussen doen).
Maak van de spijs (abrikozen met amandelmeel) een rol en leg die op het bladerdeeg.
Vouw het bladerdeeg dicht. Ook nu kun je de naden eventueel met water of ei bestrijken om het beter te laten plakken. Ik heb het gewoon goed dichtgedrukt en met de kant van de naad op de bakplaat gelegd.
Voor een mooie bruine kleur moet je de staaf bestrijken met ei voordat je hem de oven in doet.
Banketstaaf voor 25 Ć” 30 minuten in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen