Gezond Eerlijk en Bewust is een blog over gezonde voeding. Biologische voeding zonder schadelijke e-nummers en geraffineerde suikers. Het geeft informatie over voeding en gezondheid, informatie over producten. En natuurlijk vele gezonde recepten.
zondag 5 januari 2014
Havermoutkoeken (raw)
Zoet, puur en genieten...
Ingrediƫnten
* 275g havermout (wanneer het glutenvrij moet zijn, neem dan glutenvrije havermout)
* 225g noten
* 4 eetlepels honing
* 150g kokosolie
Bereidingswijze
Doe de noten, havermout en honing in de keukenmachine en mix alles tot het fijngemalen is.
Smelt ondertussen de olie en voeg die vervolgens toe in de keukenmachine.
Blend alles goed door elkaar tot het een deegachtige substantie wordt.
Leg alles op een bakplaat of snijplank en druk het deeg stevig plat met je hand, een lepel of een deegroller. Zet het daarna in de koelkast of diepvries om het hard te laten worden.
Deze hoeveelheid ingrediƫnten geeft een heel grote koek. Ik haal er zelf 18 stukken van ongeveer 50g per stuk uit. Koekjes vol gezonde vetten, waardevolle voedingsstoffen en vezels. Een heel goede vervanging voor de supermarktkoekjes dus!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten