zondag 5 januari 2014

Havermoutkoeken (raw)


  Zoet, puur en genieten...
   
  IngrediĆ«nten
  * 275g havermout (wanneer het glutenvrij moet zijn, neem dan glutenvrije havermout)
  * 225g noten
  * 4 eetlepels honing
  * 150g kokosolie

Bereidingswijze
Doe de noten, havermout en honing in de keukenmachine en mix alles tot het fijngemalen is.
Smelt ondertussen de olie en voeg die vervolgens toe in de keukenmachine.
Blend alles goed door elkaar tot het een deegachtige substantie wordt.
Leg alles op een bakplaat of snijplank en druk het deeg stevig plat met je hand, een lepel of een deegroller. Zet het daarna in de koelkast of diepvries om het hard te laten worden.
Deze hoeveelheid ingrediƫnten geeft een heel grote koek. Ik haal er zelf 18 stukken van ongeveer 50g per stuk uit. Koekjes vol gezonde vetten, waardevolle voedingsstoffen en vezels. Een heel goede vervanging voor de supermarktkoekjes dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen