dinsdag 25 februari 2014

Rogge-rozijnenkoek

Het oorspronkelijke recept van deze koek komt van de blog van Paulien Visscher. Ik heb er wat meer rozijnen ingedaan om het te zoeten en de ahornsiroop eruit gelaten. Het is een heerlijk tussendoortje of als ontbijt bij je groene smoothie.

Ingrediënten:
60 gram rozijnen
125 gram volkoren roggemeel
1 theelepel bakpoeder
2 theelepels kaneel
2 theelepels koekkruiden
150 ml amandelmelk (of rijstmelk zoals in oorspronkelijke recept)
1 banaan

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat. Doe de rozijnen in een schaaltje en gier er warm water over, dit even laten staan.
Doe het roggemeel, bakpoeder, kaneel en koekkruiden in een kom en meng het.
Giet de amandelmelk in de blender en voeg hier de gepelde banaan aan toe. Laat dit goed door elkaar mixen. Daarna doe je het melk-banaanmengsel bij het meelmengsel in de kom en roer het met een lepel goed door elkaar.
Giet de rozijnen in een vergiet af en spoel nog even om en roer ze dan door het deeg. Schep het kleverige deeg op de bakplaat en maak er een rechthoek van ongeveer 22x18cm van. Bak de rogge-rozijnenkoek in 30/35 minuten gaar.
Aflaten koelen en in repen snijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen