donderdag 27 maart 2014

Kip met champignonroomsaus

Dit is zo lekker en zo simpel...

Ingrediƫnten:
* kipdijfilet (je kunt ook kipfilet gebruiken maar de kipdij blijft wat sappiger)
* bakje kastanjechampignons
* 1 pakje amandelcuisine
* kipkruiden (of als je het wat heter wilt piri-piri kruidenmengsel)
* rijstolie of eventueel een andere olie voor in te bakken
* peper en zout
* verse basilicum of peterselie

Doe in een schaal wat olie en de kruiden daarbij. Roer dit door elkaar en laat de kippendijfilets hierin marineren.
Snijdt de kastanjechampignons in plakjes.
Dan neem je 2 koekenpannen, een voor de kip en de andere voor de champignons.
In de pan van de kip hoeft geen olie, dat zit al bij de kip. In de pan van de champignons moet wel wat olie.
Bak de kippendijfilets en bak ook de champignons.
Wanneer de kip bijna klaar is doe je de amandelcuisine bij de champignons. Dit laat je kort nog een beetje inkoken.
Doe nog wat peper, zout, basilicum bij de champignonroomsaus en je kunt gaan opdienen.
Heerlijk!

Ik ga het vanavond weer eten en doe daar dan een grote schaal veldsla met geroosterde pijnboompitjes en avocado bij.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen