maandag 12 mei 2014

Muntijs met chocoladesperen

Sinds kort is het boek Superfoodrecepten van Jesse van der Velde en Annemieke de Kroon in het assortiment van Gezond Eerlijk en Bewust.nl opgenomen. En ik vond het leuk om een recept uit het boek te delen. En ik heb gekozen voor muntijs met chocoladesperen.

Ingrediënten voor het ijs (2 porties):
  • 1 grote rijpe avocado
  • 60 ml amandelmelk
  • 1 handje fijngeknipte muntblaadjes
  • 3 el citroensap
  • 1,5 el honing
  • 1 el kokosolie
Ingrediënten voor de chocoladesperen:
Ingrediënten voor de rode saus:
  • 12 frambozen
  • 1 tl honing
Bereiding
Maak eerst het ijs door de ingrediënten in je blender of keukenmachine te mixen tot een heerlijke room. Schep de room in een plastic bakje en zet dit in de vriezer. Laat dit 2 uur in de vriezer staan. Haal het ijs voor gebruik uit de vriezer, laat het even staan en maak er vervolgens met de ijslepel mooie bolletjes van.
Smelt daarna de cacaoboter of kokosolie au bain-marie, roer hier de  rauwe cacao, de ahornsiroop en de baobabpoeder doorheen. Giet het mengsel, 3 á 4 mm dik, in een breed bakje bekleed met bakpapier. Zet het bakje in de vriezer; na ongeveer een kwartier is de chocola hard geworden.
Maak ondertussen de decoratiesaus door de frambozen te blenden met de honing in je blender, druppel deze rondom het ijs. Breek de chocola in stukken en steek deze in de ijsbolletjes.






(Dit recept staat ook in de gratis te downloaden hoofdstukken, via http://superfoodrecepten.nl/)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen