Ingrediënten voor het ijs (2 porties):
- 1 grote rijpe avocado
- 60 ml amandelmelk
- 1 handje fijngeknipte muntblaadjes
- 3 el citroensap
- 1,5 el honing
- 1 el kokosolie
- 2 el cacaoboter of kokosolie
- 2 el rauwe cacaopoeder
- 2 tl ahornsiroop
- 1 tl baobabpoeder
- 12 frambozen
- 1 tl honing
Maak eerst het ijs door de ingrediënten in je blender of keukenmachine te mixen tot een heerlijke room. Schep de room in een plastic bakje en zet dit in de vriezer. Laat dit 2 uur in de vriezer staan. Haal het ijs voor gebruik uit de vriezer, laat het even staan en maak er vervolgens met de ijslepel mooie bolletjes van.
Smelt daarna de cacaoboter of kokosolie au bain-marie, roer hier de rauwe cacao, de ahornsiroop en de baobabpoeder doorheen. Giet het mengsel, 3 á 4 mm dik, in een breed bakje bekleed met bakpapier. Zet het bakje in de vriezer; na ongeveer een kwartier is de chocola hard geworden.
Maak ondertussen de decoratiesaus door de frambozen te blenden met de honing in je blender, druppel deze rondom het ijs. Breek de chocola in stukken en steek deze in de ijsbolletjes.
(Dit recept staat ook in de gratis te downloaden hoofdstukken, via http://superfoodrecepten.nl/)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten