zondag 22 juni 2014

Gierst-wortelburgers

Maak snel en gemakkelijk je eigen vegetarische burgers! Met gierst, wortel, kaas en een vleug chilipoeder voor wat extra pit.


 

Ingrediƫnten

  • 130 gram gierst
  • 70 gram grove havervlokken
  • 4,5 dl water
  • 250 gram wortel
  • 100 gram volle kwark
  • 30 gram geraspte kaas
  • 2 tenen fijn geperste knoflook
  • zout en peper
  • 2-3 eetlepels roomboter
  • 1 bosje grof gehakte bladpeterselie
  • een flinke snuf chili-poeder

Bereiding:


Rooster de gierst en de havervlokken in een pan zonder boter. Blus af met het water, kook het mengsel 10 minuten op matig vuur, neem de pan van het vuur en laat het mengsel afgedekt circa 10 minuten wellen.
Schil de wortels en rasp ze. Meng de granen, wortels, kwark, kaas, kruiden en knoflook en breng op smaak.
Vorm met natte handen 16 burgers van het mengsel. Laat ze 10 minuten rusten. Verhit wat boter in een braadpan en bak de burgers per portie aan beide kanten bruin. Houd ze warm.

Dit recept komt uit het boek "Het gouden vergeten groentenboek" van Marianna Buser.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen