donderdag 30 oktober 2014

Lariekoek, oftewel een boterkoek op basis van havermout

Een paar weken geleden heb ik op de Boerenmarkt in Amersfoort (Eemplein) een Lariekoek gekocht. De slogan daarbij was havermout en humor. Er stonden verder geen ingrediënten bij. De koek was heerlijk, alleen ontzettend zoet....

Ik heb nu een meer verantwoorde versie van de Lariekoek gemaakt en ook deze is heerlijk (mijn vriend blijft maar om een stukje vragen!)

Ingrediënten:
Maal de havermout in de keukenmachine fijn tot meel.
Voeg dit samen met de oerzoet en de roomboter en kneed dit goed door elkaar.
Doe dit in een ingevet boterkoekblik (kan natuurlijk ook gewoon een bakblik zijn; dan wel de vorm met bakpapier bekleden).
Als het deeg goed verdeeld is over de vorm, dan strooi je de pompoenpitten en de zonnebloempitten erover heen en druk dit alles goed aan.
Nu kan de koek de oven in op 175 graden voor zo'n 45 á 50 minuten.
Haal de koek uit de oven en laat hem goed afkoelen voordat je hem aan gaat snijden.
En dan is het genieten geblazen!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen